torsdag 30. juni 2011

Norske favoritter mot ukjente lag ?

Torsdag begynner kvaliken til Europa-ligaen for Aalesund og Tromsø. Begge skal spille mot lag vi aldri hadde hørt om før trekningen, og begge lag regnes som "store" favoritter hos Norsk Tipping.

TROMSØ har reist til Latvia for å spille bortekampen først mot FC Daugavapils som visstnok ligger på 4. plass i den latviske serien. Svein Morten Johansen har vært på spiontur for å kartlegge laget som visstnok består av spiller fra Latvia i tillegg til noen spillere fra andre tidligere Sovjet-republikker.
TROMSØ stiller litt svekket i forhold til siste Tippeliga-kamp mot STABÆK. Høgli og Reginiussen har begynt sine proff-eventyr, og Rushfeldt og Koppinen er igjen hjemme med skader. Høgli erstattes vel av Hans Norbye som ikke har all verden erfaring, og jeg regner med at Ciss går inn i midtforsvaret. Hvem som starter på topp er mer usikkert, men jeg regner med at TIL kommer til å spille 4-3-3/4-5-1 avhengig av kamputviklingen.
I denne kampen vil uavgjort være et godt resultat for TIL, men det bør være mulig å klare en seier hvis bare effektiviteten foran mål er litt bedre enn tilfellet var mot STABÆK.

AALESUND begynner hjemme mot det walisiske laget NEATH FC. Norsk Tipping har bare handicapspill på denne kampen og regner derfor AALESUND som klare favoritter. AALESUND kan trolig spille med sitt beste lag og bør vinne med flere mål for å ha litt å gå på før bortekampen.
Kjetil Rekdal har sikkert innhentet opplysninger om motstanderen, og AALESUND kommer sannsynligvis til å kjøre stort offensivt trykk fra start for å kunne drepe kampen tidlig.
Så er det et spørsmål om det kommer like mange tilskuere på denne kampen som det gjør på Tippeliga-kampene, AALESUND har et snitt på 9629 i Tippeligaen.

Dessverre får vik ikke se noen av disse kampene på TV, men det skal visstnok være mulig å se dem via internett.

Uansett må vi vel bare ønske LYKKE TIL til begge de to norske lagene i kvaliken !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar