søndag 19. juni 2011

På tide med videodømming ?

I den 13 serierunden ble 2 av topplagene (Aalesund og Tromsø) sannsynligvis snytt for straffespark i bortekampene sine (mot Brann og Rosenborg).
Dette får selvsagt konsekvenser på tabellen og økonomiske konsekvenser for de involverte lagene fordi det er med på å avgjøre hvem som skal spille i de ulike Europa-turneringene.
Det viser seg at det er ekstremt vanskelig for bortelagene å få straffespark spesielt på Lerkendal, og dette advarte jeg mot i forkant av kampen.
Hvis det hadde vært innført videodømming hadde dommerne vært nødt til å dømme, fordi de tross alt ikke kan skylde på at de ikke så situasjonen.
UEFA og FIFA vil ikke ha videodømming men UEFA har iallefall innført måldommere i turneringer. Og de som IKKE vil ha videodømming begrunner gjerne sitt synspunkt omtrent som at "det er en del av fotballen at dommerne skal dømme det de ser". Jeg skjønner begrunnelsen, men fotballen er blitt sånn at det får enorme økonomiske virkninger for de lagene som evt. mister en Champions League-plass. Og når de fleste lag i beste fall går i null økonomisk forstår alle at et nettotap på flere millioner på grunn av feige eller uærlige dommere svir så det holder.
Dessverre kommer det neppe videodømming dette tiåret, og da er det de nasjonale fotballforbundene som må ta ansvar og straffe feige, inkompetente og uærlige dommere med flere kampers utestengelse !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar