torsdag 9. juni 2011

Tromsø-spillere holdes igjen i Norge

Tromsø IL har satt ned foten og nektet Kara og Ciss fri for å spille landskamp for Senegal.
Kampen går IKKE på internasjonal dato, og TIL har seriekamper mot RBK og LSK samt cup-kamp mot Alta i perioden spillerne ville vært utilgjengelige.
Dette er en modig avgjørelse av TIL, og det viser at klubben har ambisjoner om fortsatt å kjempe i toppen i Tippeligaen.
Hvis TIL tar poeng i seriekampene betyr det at LSK og RBK ikke tar nnevneverdig inn på TIL, og situasjonen i dag er at TIL kan ryke på tap 3 ganger mer enn RBK og fremdeles lede på poeng.
Disse kampene er mao. umåtelig viktige, derfor må senegaleserne forstå at de må være tilgjengelige gor klubben som betaler lønninga deres.
LSK har tatt samme avgjørelse, de gir ikke fri til sine nigerianere, de har også forstått at de neste 3-4 kampene er viktige fordi noen klubber faktisk kan få et forsprang på tabellen.Og hvis 2-3 klubber får forsprang når serien nærmer seg halvspilt blir det vanskelig for de andre å ta igjen dette. LSK og TIL har altså forstått at her gjelder det å være med når toget går.
Jeg håper TIL's tankegang er like tøff når eventuelle tilbud på Kara, Yttergård eller Høgli kommer. Reginiussens situasjon er i høyeste grad uavklart, men det hadde vært greit å få beholde han siden han uten problemer kan erstatte Kara eller hvem som helst i forsvaret. Vi vet jo at det kommer karantener og skader, og en forsvarsspiller av høy klasse ekstra kan bety forskjellen mellom gull og bronse når serien er slutt i november.
TIL har solgt gull før, jeg håper 2011 er året når de i 2. etasje på Alfheim kan vise at de har is i magen. Eventuelle salg vil utvilsomt bringe mer penger i kassa etter en seriemedalje, og da vil også neste sesongs Europaplass være sikret.
Jeg tror jeg snakker for mange TIL-supportere når jeg håper vi får beholde det som har vært Norges beste lag så lang i 2011 mest mulig inntakt.
Så får vi bare håpe de som bestemmer på Alfheim er av samme mening....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar