tirsdag 28. juni 2011

Ikke akkurat imonerende defensivt...

Jeg så på TV at Drillo satt på Tribunen på kampen mellom Sarpsborg 08 og Brann. Jeg regner med at han ikke ble særlig imponert over det noen av lagene viste av defensive kvaliteter i denne kampen.
Alle 8 målene så faktisk litt billige ut, selv om man skal skryte av skuddferdighetene til flere av spillerne. Problemet er at de IKKE skal få lov til å skyte upresset fra like utenfor 16-meteren. I Drillo's verden skal ALLTID en defensiv midtbanespiller eller en midtstopper ut i tett press mot ballfører slik at han ikke får tid til å sikte seg inn mot det lengste hjørnet.
Sarpsborgs teori om å spille "som Barcelona", dvs. spille seg ut fra eget forsvar med mange pasninger på tvers og gjerne bakover virker ikke særlig lur. Skal man spille som Barcelona må man ha langt høyere kvalitet på ballbehandlig og langt større overblikk enn det Sarpsborgspillerne viste mandag. Jeg sluttet ganske tidlig å telle bruddene Brann fikk på Sarpsborgs banehalvdel, men jeg antar Drillo har det nøyaktige tallet og at det sikkert skremmer han litt...
Markeringene på dødballer var heller ikke mye å skryte av, så begge lag har nok litt å gjøre på treningene fremover.
Uansett var dette god underholdning for en nøytral seer, det er mye morsommere å se en kamp som ender 3-5 enn en kamp som ender 0-2. Likevel, målsnittet i 2011 er litt lavere enn det var i 2010. (2,99 pr.kamp mot 3,05). Om dette skyldes at de offensive prestasjonene er dårligere denne sesong enn ifjor eller at de defensive prestasjonene er bedre enn ifjor er selvsagt vanskelig å si.
Jjeg håper iallefall på kamper med mange mål i de siste kampene før ferien !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar