mandag 20. juni 2011

Verdiløse rosa sider i VG

VG i dag (20. juni) var trist lesing, spesielt for en Tromsø-væring.
Men det må jaggu være temmelig trist lesing for redaktørene i VG. Enkelte ganger lurer jeg på om avisens sportsjournalister i det hele tatt ser kampene eller om de bare leser tekst-tv.
Reportasjene fra 2 av de 3 kampene jeg så søndag inneholdt fint lite om selve kampene. Jeg så i rekkefølge MOLDE - SOGNDAL (som faktisk VG-journalisten klarte å skrive om), BRANN - AALESUND (der reportasjen stort sett handlet om Rekdals utbrudd som på toppen av det hele manglet denne gangen) og ROSENBORG - TROMSØ (der reportasjen inneholdt 6,5 linjer om kampen og resten bare vås).
I de to siste kampene var det også kontroversielle episoder der bortelagene skulle fått straffespark, men dette er ikke nevnt med ett eneste ord i reportasjene.
At VG's agenda er å skrive pent om Rosenborg er jo ingen bombe, det var litt mer overraskende at man unnlot å rakke ned på Brann.
Hadde ikke VG sett kampene siden de ikke skriver om åpenbare dommerfeil ?
Eller er det VG sin favorisering av "store" klubber for at de skal kunne få sine sker og intervjuer som er årsaken til at dommerne Helgerud og Berntsen ikke blir stilt kritiske spørsmål ?
For VG's del håper jeg det er inkompetanse som er årsaken, fordi det tross alt er bedre å være stein dum enn å være åpenbart partisk når man skal servere leserne reportasjer i norges største avis.
Det ville også hjelpe hvis journalistene fulgte med på kampene i stedet for å drikke kaffe og spise pølser.
GOD BEDRING !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar