søndag 26. juni 2011

LANG TILLEGGSTID PÅ ALFHEIM?

Lennartson klaget på at det ble lagt til 5 minutter i andre omgang på Alfheim. Etter min mening skal han heller være glad for at det ikke ble lagt til 6 eller 7 minutter.
Han skal også være glad Stabæk slapp unna uten å få gule kort for uthaling av tid.
Og han skal være glad for at Jon Knudsen ikke ble avblåst (indirekte frispark) hver gang han holdte ballen lenger enn 6-8 sekunder.
Den styggeste uthalningen kom imidlertid på den såkalte "skaden" på en Stabækspiller. Spilleren ble liggende som et skuddoffer innenfor egen 16-meter, og da han endelig kom seg på beina så det ut som han gikk i sirup på vei ut av banen. Merkelig nok ble han plutselig frisk nok til å forstette resten av kampen som om ingenting var skjedd.
Når man også vet at hvert bytte skal gi 30 sekunder tillegg er det enkelt å sette opp et regnestykke : 4 bytter gir 2 minutter, 2 minutter på skaden gjør at vi er oppe i 4 minutter med disse to faktorene. Da har altså Stabæk sluppet unna med 1 minutt tillegg for generell utahling av tid, noe som selvsagt er alt for lite.
I kommentarfeltet på saken i VGNETT er det noen som kaller dette for hjemmedømming, og påstår at 3 minutter hadde vært riktig.
Jeg vil heller påstå at dommeren burde vært strengere mot Stabækspillerne allerede fra pause, jeg registrerte iallefall ikke at de fikk tilsnakk for uthaling av tiden.
Min konklusjon er enkel, Stabæk bør være mest fornøyd med uavgjort. Og TIL bør trene forsvarsspill frem mot Europa-kvaliken, for sånne drittmål imot tåles ikke hvis TIL skal videre fra kvalikrunde nr. 1 !