onsdag 15. juni 2011

Hva er det som lokker norske spillere til Danmark?

Nå har både Tore Reginiussen og Christian Grindheim signert for henholdsvis OB og FCK, begge har visstnok signert 3-års-avtaler.
Hvorfor drar norske spillere til Danmark som er et bakgårdsland i fotballsammenheng ? Hvorfor drar norske spillere til Sveits, Belgia eller Nederland ? Ingen av disse landene har klubber som hevder seg i Europa, ingen av disse landene betaler gull-lønninger som de største klubbene i England, Spania og Italia. Sjansen for å bli tatt ut på landslaget er faktisk mindre hvis man sitter på benken i FCK eller OB enn den ville vært hvis man spilte fast i Tippeligaen. Og den siste landslagstreneren som orket å dra til mellom-Europa for å se på spillere var Drillo forrige gang han var trener.
Det som iallefall er helt sikkert er at spillere som velger å dra til disse "smålandene i fotballsammenheng" må spille fast hvis de skal ha håp om å få spille på landslaget.
Og i Danmark (som faktisk har mindre areal enn Finnmark Fylke) er det bare FCK, OB og Brøndby som er verd å lukte på hvis spillerne skal ha håp om å få spille CHL eller EL.
Selvsagt er det både litt høyere lønn, kunstnerskatt i Danmark og eventyrlyst som driver spillere.
Men jeg håper Grindheim, Reginiussen og evt. Høgli får spilletid slik at de kan være en del av en landslagstropp som har viktige kamper fremover.
Og jeg håper norske unge talenter tenker seg om 2 ganger før de forlater noe trygt for å dra ut på et usikkert eventyr !

1 kommentar:

  1. Høgli e æ ikkje bekymra for om han blir litt "borte" i Belgia. Æ tippe han vil utvikle sæ videre veldig bra der, og i overskuelig fremtid trur æ høyrebacken e hannes på landslaget omså landslagstrenern ikkje ser en eneste klubbkamp med han!

    Reginussen e det vel ingen som bryr sæ om for øvrig, æ avskreiv han som TIL-gutt sist han svikta oss...

    -Kristian-

    SvarSlett