lørdag 16. juli 2011

Spennende kamper i Tippeligaen

Den 16. serierunden ble sparket i gang fredag i Skien. Jeg fikk ikke sett kampen, men regner med at LILLESTRØMS fysiske styrke og stå-på-guts var medvirkende til at de klarte å snu kampen, score 2 mål på overtid og dra hjemm med en 3-1-seier over ODD.

Første kamp på søndag er bunnoppgjøret mellom SOGNDAL og SARPSBORG 08. SOGNDAL spiller Drillo-fotball etter god gammel oppskrift, og vi får sikkert se Tore Andrè Flo på banen før kampen er over. SARPSBORG 08 får nok problemer med å skape mange sjanser, dette lukter det målfattig og jevn kamp av. Skal SOGNDAL ha sjanse til å overleve bør de kanskje ta noen poeng før Hovland eventuellt forsvinner til Molde, det virker som om det bare er et prisspørsmål som gjenstår før dette blir en realitet.

Serieleder MOLDE får besøk av HAUGESUND. MOLDE har solgt Diouf til FCK, men har vel god nok stall til å ta 3 lette poeng mot bortesvake HAUGESUND. MOLDE fremstår som et planmessig og strukturert lag og det ser ut som Ole Gunnar Solskjær har fått spillerne til å tro på alt han sier. Dette MOLDE-laget kan vinne hele Tippeligaen, og da MÅ HAUGESUND slås på hjemmebane. I min verden er dette en sikker hjemmeseier.

I Drammen er det "lokalderby" mellom STRØMSGODSET og START. STRØMSGODSET kan holde kontakt med tabelltoppen med seier, og START kan fort havne på nedrykksplass med tap. Det blir spennende å se hvilken innvirkning 1 og en halv uke med Mons Ivar Mjelde som trener har hatt, men dette er uansett en vanskelig bortekamp for et START-lag som så langt har tapt 60% av kampene sine. Magefølelsen min sier at STRØMSGODSET har veldig gode muligheter for seier i denne kampen, fordi det sannsynligvis ikke har hjulpet nevneverdig med STARTs 2 trenerskifter på kort tid.

Et VIKING som har slitt hele sesongen skal spille hjemme mot AALESUND som ser ut som de har en nedoverbakke-kurve i serien. AALESUND fikk riktignok med seg et godt resultat i EL-kvaliken torsdag, tap 1-2 borte mot FERENSVAROS gjør at AALESUND fremdeles kan gå videre i EL. VIKING er sannsynligvis et langt svakere lag en FERENCVAROS, så AALESUND har alle muligheter for å kunne reise hjem med poeng i bagasjen. Og i denne kampen vil vi sikkert se like mye følelser og engasjement fra benken som på banen. Jeg regner med at TV2 har kamera både på Hareide og på Rekdal...

I Telenor Arena er det duket for kamp mellom STABÆK og et ROSENBORG-lag som har blitt bedre kamp for kamp. Veigar Pall Gunnarsson er trolig på vei fra STABÆK til ROSENBORG, så man kan vel anta at han spiller kampen med blandede følelser.
ROSENBORG har fremdeles Høiland skadet, men STABÆK skaper så lite fremover når de må spille mot høyt press at dette trolig ikke skaper store problemer for ROSENBORG. STABÆK har også sluppet inn over 2 mål pr. kamp i gjennomsnitt, dette vil nok forstette nå når Henning Hauger har reist. Jeg vil tro at Rade Prica kommer til å takke og bukke fordi han kommer til å få mange sjanser i denne kampen. Ukens klareste borte-tips.

TV2s hovedkamp søndag er ukens andre kamp mellom TROMSØ og VÅLERENGA. VÅLERENGA vant 2-0 på Ullevaal mot et TROMSØ-lag som spilte sesongens dårligste kamp. Begge lagene spilte EL-kvalik torsdag. VÅLERENGA vant "bare" 1-0 hjemme mot FC MIKA fra Armenia. Jeg har ikke sett denne kampen, men jeg har vanskelig for å tro at Martin Andresen er veldig godt fornøyd. TROMSØ klarte uavgjort i Ungarn mor PAKSI og har sikkert bra selvtillit etter den opplevelsen. Og TROMSØ er hevnlystne etter tapet mot VÅLERENGA sist helg. Og TROMSØ er Tippeligaens beste hjemmelag, så jeg tror VÅLERENGA må belage seg på en slitekamp hvis de skal få poeng...

Mandagskampen er FREDRIKSTAD - BRANN. Her bør BRANN vinne for å holde medaljehåpet levende. FREDRIKSTAD er jo ikke akkurat et stabilt lag, og BRANN ser ut til å ha fått bedre orden på forsvaret sitt i de siste 2-3 kampene. Hvis BRANN unngår unødvendige balltap på egen banehalvdel som de de hadde på den siste Østfold-turen mot SARPSBORG 08 vil jeg tro at det er gode muligheter for at BRANN tar poeng på mandag.

Serien er over halvspilt etter denne runden, og nå ser det ut til at det kan oppstå luker i begge ender av tabellen. Det kan selvsagt skje endringer når lagene får spilt hengekampene sine utover sensommeren, men det eneste som er stabil i Tippeligaen er at kanpt ett eneste lag har vært stabilt over noen tid....

1 kommentar:

  1. Spennende blir det i hvertfall: E nu ganske sikker på TIL seier, men man vet aldri! :-)

    SvarSlett