tirsdag 12. juli 2011

Solgte Molde gullet ?

Så er det bekreftet at Molde har solgt sin toppscorer Pape Pate Diouf til FC København med umiddelbar virkning. Vi har sett eksempler på at toppklubber har "kollapset" tidligere etter spillersalg midt i sesongen, Tromsø solgte kanskje gullet i 2004.

Det blir en vanskelig balansegang for klubbene, fordi det er vanskelig å få kjøpt gode spillere hvis klubbene nekter å selge når det kommer "gode" bud fra utlandet. Klubbene trenger selvsagt også penger til drift, så hvis en klubb kan få 5-10 millioner netto ved å selge til utlandet og kjøpe erstattere fra Adecco-ligaen vil dette være kjærkomne penger som kanskje kan holde skattefuten unna.
Jeg tviler på at Molde MÅ selge pga. økonomien, men spilleren har jo bidratt positivt for klubben i flere sesonger, og Molde følte nok et moralsk ansvar for å la han prøve seg i FCK.

Vålerenga har visstnok solgt en B-lags-back til Start, og med ryktene om at Lars Iver Strand er på vei til Stabæk kan det se ut som om Martin Andresen holder på å rydde opp i rekkene. Strand har aldri fått sjansen i Vålerenga, men han viste i glimt at han er en bra fotballspiller da han var utleid til Tromsø.

Strand er vel påtenkt plassen til Veigar Pall Gunnarsson som muligens er på tur til Rosenborg for å erstatte Per Ciljan Skjelbred som skal til Hamburg.
Stabæk har jo også solgt Henning Hauger til Tyskland, men de vil nok sikkert selge Gunnarsson også for å få litt påfyll i en temmelig slunken klubbkasse.

Det ser ut (pr. 12. juli) for at Molde, Stabæk og Tromsø mister flere spillere enn de henter inn, og dette kan selvsagt få betydning i begge ender av tabellen.

Man ser at det er en grunn til at denne tiden kalles "silly season". Den eneste forskjellen mellom England og Norge er tydeligvis størrelsen på overgangssummene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar