søndag 3. juli 2011

Nytt bråk i Bergen

Så har det enda en gang vært bråk med supportere innblandet. Søndag ble Stabæks supporterbuss angrepet med brostein (jfr. BA) på veg opp til Brann Stadion.

Et slikt angrep har skjedd tidligere i Bergen, den gangen var det så vidt jeg husker Vålerenga-supportere som ble angrepet.

Slike angrep er det selvsagt IKKE skikkelige Brann-supportere som står bak. Det antydes at angriperne tilhører et casuals-miljø, men at det er bergensere som står bak er det vel ingen tvil om.

Et slikt rykte har selvsagt Bergen som by og Brann som klubb IKKE råd til å ha hengende over seg, så det er jo å håpe at politiet slår knallhardt ned på vedkommende steinkastere og at Brann utestenger dem på livstid fra stadion.

Jeg synes derimot det er betenkelig at Stabæk-supporterne som var innblandet i slåssingen i etterkant av steinkastingen blir såpass hardt straffet at de ikke får dra hjem før de har betalt bøter på 10000,. hver. Disse supporterne opptrådde nærmest i selvforsvar og de gjorde politiet en tjeneste, den ene steinkasteren var klar for avhenting og hadde fått straff som fortjent. Politiet kan somkjent ikke pryle slikt pakk, men det hadde de to Stabæk-supporterne tatt seg av.

Politiet i Bergen bør iallefall straffe steinkasterne så hardt som det lar seg gjøre, steinkastingen kan nesten karakteriseres som drapsforsøk.
Straffen bør være så hard at den virker til "skrekk og advarsel" til alle andre som har slike psyke tanker i hodet.

Jeg ser mye fotball, og jeg synes det er viktig at man kan føle seg trygg når man reiser rundt i Norge for å se kamper !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar