torsdag 14. juli 2011

3 norske lag i 2. kvalikrunde

Torsdag skal både Vålerenga, Aalesund og Tromsø spille kvalik til Europa-ligaen. Hvis alle tre går videre vil det være tilnærmet en sensasjon siden dette er de "nest beste" lagene fra det (Tippeligaen) som regnes som de 26. beste ligaen i Europa.

Vålerenga skal spille mot FC Mika fra Armenia. Vålerenga har spilt stadig bedre i Tippeligaen og mot Tromsø søndag klarte de for første gang denne sesongen å spille en kamp uten mange balltap på egen banehalvdel. Hvis de klarer å forstette slik mot laget fra Armenia bør denne kvaliken gå som en lek! Vålerenga spiller hjemme først, og med 2-4 måls ledelse før bortekampen bør dette gå greit.

Aalesund er vel det av lagene som har fått vanskeligst motstand i kvaliken. Aalesund skal møte ungarske Ferencvaros som har vunnet 2 av de 3 siste seriekampene. Norsk tipping har Ferencvaros som favoritter, men Kjetil Rekdal er kynisk og taktisk klok nok til å prøve å få et godt resultat, dvs. uavgjort eller et 1-måls-tap der Aalesund får scoring på bortebane. Denne kvaliken kommer forhåpentligvis til å leve helt til hjemmekampen i Ålesund er spilt.

Tromsø skal også spille i Ungarn idag. Motstander er Paksi SE som har vunnet 1 av de siste 3 seriekampene. Tromsø må opp et hakk eller to i forsvarsarbeidet fra bortekampen mot Vålerenga for å komme på samme høye nivå som det de vanligvis holder i serien. Tromsø har samme utgangspunkt som Aalesund, det gjelder å få et godt resultat i bortekampen, fordi Tromsø kan slå hvem som helst på Alfheim.

Jeg så også en overskrift på nett om at Norsk Toppfotball og NFF sponser disse 3 lagene og Rosenborg litt ekstra fori det er viktig å få flest mulig lag videre til gruppespill i turneringene.

Jeg regner med at Vålerenga og Tromsø har store sjanser til å gå videre, og at Aalesund har gode sjanser hvis de er kyniske og spiller tight 4-5-1 mot Ferencvaros klokka 1900 i kveld.

Dessverre får vi ikke se noen av kampene på TV, så nettoppdateringer og tekst-TV er vel de eneste mulighetene for å følge kampene.

Vi ønsker selvsagt lykke til til alle norske lage som spiller i Europa !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar