torsdag 21. juli 2011

Bedre for de norske lagene torsdag ?

Etter en skammelig og flau opptreden av Rosenborg onsdag er det torsdag klart for 2. kvalikrunde i Europaligaen.
Tromsø og Aalesund skal spille hjemme etter brukbare resultater på bortebane, mens Vålerenga skal forvare 1-0 ledelse borte i Armenia.

Tromsø ledet bortekampen mot Paksi, og klarte til slutt et meget bra 1-1 uavgjort-resultat sist torsdag,og har i mellomtiden vunnet en grei hjemmeseier 4-1 mot Vålerenga. Gutan virker å være i brukbar form, og til kveldens kamp er trolig Marcus Sahlman klar til å stå i mål igjen. Remi Johansen virker å være litt sliten, og Steffen Nystrøm har spilt såpass bra når han har fått sjansen at han trolig starter på topp i kveld. Spørsmålet er om Høgmo velger 4-3-3 eller 4-4-1-1 med Nystrøm liggende litt bak Mos ?

Aalesund får også besøk fra Ungarn. Ferencvaros kommer til Color Line Stadioen med en 2-1 ledelse fra sin hjemmekamp, dvs at Aalesund går videre med 1-0, det blir ekstraomganger ved 2-1, og Aalesund må vinne med 2 hvis de slipper inn 2.
Dette har Kjetil Rekdal vært med på før, og han er trolig en av de beste trenerne i Norge på forberedelser til viktige kamper. Han er også en av de dyktigste til å ta grep hvis det er nødvendig i selve kampen.
I min verden betyr dette at jeg gir Aalesund 67-33% sjanse for å gå videre til neste kvalik-runde.

Vålerengas resultat i hjemmekampen var skuffende. 1-0 mot armenske FC Mika ble nok ikke slått stort opp som noe positivt i andre aviser enn de som kommer ut i Armenia. Vålerenga sliter med å score mål, men i kampen mot Tromsø søndag ga de sjelden bort ballen på egen banehalvdel slik de har gjort ofte tidligere i sesongen. Tromsø var effektive i denne kampen, og Vålerenga savnet både Strandberg og Fellah. At Strandberg manglet gjorde at Tromsø fikk "åpne sjanser" pga markeringssvikt, og dette bør Vålerenga klare langt bedre i kveld. Så spørs det bare hvor offensivt Martin Andresen velger å gå ut, det kan fort gå galt hvis Vålerenga satser på å holde nullen på bortebane i Armenia.
Vi gir vel Vålerenga 55-45% på å gå videre fordi de sansynligvis har litt å gå på i forhold til prestasjonen i hjemmekampen.

Det er iallefall 100% sikkert at alle de 3 norske lagene som skal spille torsdag kommer til å vise en helt annen innsats og guts enn det Rosenborg klarte onsdag, og både Tromsø, Aalesund og Vålerenga kan gå videre hvis de spiller slik de har gjort på det beste i Tippeligaen.

Så får vi heller bare synes synd i rettighetshaver TV2 fordi de sender 2 av kampene på Sumo, og ingen av kampene på de 8 ledige sportskanalene kanalen har til rådighet. Tromsø-væringer og sunnmøringer kan gå på stadion for å få sett kampene, men jeg tviler på at Klanen har chartret mange fly til Armenia....
Men TV2 har vel brukt så mye penger på OL-rettigheter at vi bare kan vente oss kamper fra Oslo-gryta fremover. De gråter vel i Bergen hver gang de må sende en Tippeliga-kamp fra en annen kant av landet fordi de tross alt har forpliktet seg til det....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar