søndag 31. juli 2011

Flere jevne kamper så søndag ?

Som jeg forventet ble det vanskelig for Vålerenga og Rosenborg i lørdagskampene. Det er nå 14 peng mellom Molde og Vålerenga (Molde har spilt en kamp mer). Jeg har iallefall fått mye mer tro på prosjektet til Ole Gunnar Solskjær en på Martin Andresens naive tilnærming til forsvarsspill og hans stormannsgale drømmer om at Vålerenga skal leke seg mot etablert forsvar slik Barcelona gjør.
Rosenborg fikk med seg 1 poeng og ligger nå 12 poeng bak Molde. Også Rosenborg har en kamp til gode, men med det spillet de viser for tiden ser det ut som også Jan Jönsson kam glemme å kjempe om gullet i Tippeligaen. Jeg fikk ikke sett gårdagens kamp, men regner med at straffen mot Rosenborg blir diskutert heftig.
Men det ble en kamp nøyaktig slik jeg spådde, jevnt med maks 1 mål til Rosenborg.

De siste seks kampene i 18. runde går søndag. Her kan det bli jevne kamper, og vi kan også få utslag fordi to av lagene spiller europa-kvalik i midtukene disse ukene, mens deres motstandere har fått fine treningsperioder som de sikkert har brukt til å finpusse detaljer.

Odd spiller hjemme mot Brann. Odd har bare vunnet 2 av 7 hjemmekamper, og Brann har faktisk vært bedre på bortebane denne sesongen enn det jeg kan huske å ha sett dem før. Odd får tilbake Fevang og Samuelsen, disse spiller sikkert fra start.
Brann har gitt sin polske keeper Leciejewski fri fordi han skal gifte seg (!) så en rusten (men sikkert revansjesugen) Opdal må stå i mål i denne kampen. Holmvik er også tilbake.
Det jeg er mest spent på i denne kampen er om Brann har trent på pasninger og ikke bare på dødballer. Laget har slitt mye pga naive tversoverpasninger som har ført til kontringer imot, og de har blitt straffet hardt fordi raske kontringsspillere har vært flinke til å utnytte slike sjanser.
Og Brann må nesten vinne denne kampen hvis det ikke skal bli "luke" oppover på tabellen.
Jeg tror denne kampen blir målrik, fordi Brann er nødt til å kjøre på med offensive backer for å holde tritt på tabellen. Og det kan som kjent gå begge veier.
Ingen skal iallefall kalle Rune Skarsfjord feig i fotbalfilosofien målforskjellen 28-27 etter 16 kamper er jo et godt bevis på at det er åpne kamper når Brann spiller.

Ukens bunnkamp går mellom Sarpsborg 08 og Haugesund. En vinner i denne kampen vil få et lite pusterom, mens en taper forsatt vil slite helt nederst på tabellen.
Sarpsborg 08 har dabbet litt av etter å ha startet Tippeligaen bra, og jeg tror ikke savnet av Hoås er hele forklaringen på dette.
VG skriver forresten at disse 2 lagene er de 2 som har scoret flest mål etter dødballer. Sarpsborg har scoret 15 (av 23) mens Haugesund har scoret 14 (av 25) etter dødballer.
Da vil det ikke være noen overraskelse hvis denne kampen avgjøres på dødballer. Og hvis Hoås spiller (eller kommer innpå etter pause) ender jeg med å tippe at denne kampen sannsynligvis ender med hjemmeseier eller uavgjort.
Og det blir spennende  å se om frykten for å tape er sterkere enn lysten på å vinne for disse to bunnlagene.

Stabæk - Start blir nok en vanskelig kamp for hardt prøvede sørlendinger. Trenerskiftene ser IKKE ut til å ha fått nevneverdig effekt, og Stabæk på Telenor Arena er neppe noen drømmekamp for Start. På den andre siden er det så jevnt i bunnen at en seier kan være nok til at Start kommer over streken.
Så får vi se om Start virkelig vil prøve å vinne denne kampen. Hvis de prøver - og mislykkes - blir det nemlig fort stygge tall andre veien fordi Stabæk både har fart og ferdigheter til å kontre Start fulllstendig i senk.
Hvis jeg skulle tippet på denne kampen hadde det blitt en ren H. Rett og slett fordi Stabæk MÅ vinne denne kampen for å holde liv i spenningen om medaljeplass. Og fordi Stabæk må beholde troverdighet  i  forhold til supporterne etter at Gunnarsson ble solgt.

Strømsgodset kommer fra en MEGET BRA prestasjon borte mot Atletico Madrid, og i dag kommer Lillestrøm på besøk.
Denne kampen kan gi mange slags utslag. Kommer Strømsgodset til å flyte videre etter kampen i Spania eller får de en baksmell fordi de er helt utladet etter det som tross alt er en av de vanskeligste bortekampene i hele Europa ?
Henning Berg har helt sikkert brukt pausen godt sammen med laget sitt, fordi han vet at dette blir en 6-poengs-kamp som kan sende et av lagene opp rett bak Tromsø mens det laget som eventuellt taper vil få litt avstand oppover tabellen.
Og Ronny Deila vet akkurat det samme.
I en slik kamp går det nesten ikke å tippe på en vinner. Men det ville vel ikke gitt særlig høye odds hvis man tippet på at det blir en kamp der begge lager kjører på fremover med alt de har.
Og denne kampen kommer ALDRI til å ende 0-0.

Viking har iallefall vist litt bedring i spillet sitt i det siste, men laget sliter fortsatt med å komme seg bort fra bunnstriden.  I dag er det Fredrikstad som kammer på besøk. Fredrikstad må nesten vinne denne kampen for å holde følge i toppen, og kommer nok til å satse mye fremover for å klare det. Dette blir vanligvis enten-eller for Fredrikstad fordi de fremdeles har til gode å spille uavgjort på bortebane i 2011. 3-0-4 og 8-10 i målforskjell er situasjonen så langt.
Og Viking har spilt uavgjort i halvparten av sine hjemmekamper. 2-4-2 og en målforskjell på 9-8 viser at Viking faktisk ikke har vært så dårlige på hjemmebane, og Åge Hareide mener jo at laget har hatt uflaks som ikke har fått enda flere poeng på Viking Stadion.
Åge Hareide forandrer  ikke på det han har gjort tidligere i år, og dette tror jeg faktisk kommer til å bli en MEGET jevn kamp. Gambleren i meg sier at Viking vinner med 1 eller 2 mål, men man får vel neppe særlig høye odds på et slikt spill.

Dagens hovedkamp går på Alfheim der Tromsø og Aalesund møtes. Aalesund fikk også et fantastisk resultat torsdag da de knuste Elfsborg 4-0, mens Tromsø har hatt spillefri en stund og sikkert har trent både 4-3-3, 4-4-1-1-og ren 4-4-2.
Jeg tror ikke det får stor betydning at Aalesund spilte torsdag, Kjetil Rekdal har helt sikkert klart å nullstille laget sitt, og han vet hva de skal møte på Alfheim. Aalesund jakter ny spiss, og det kan trenges fordi laget bare har scoret 19 mål på 15 kamper.
Tromsø har Rushfeldt, men han starter neppe. Han blir sikkert også sittende på benken hvis Tromsø får en ledelse i denne kampen. Nystrøm har vært brukbar i det siste, og får kanskje sjansen sammen med Mos.
Tromsø må vinne denne kampen for å holde følge med Molde, og jeg tror kamp-pausen har vært brukt godt som forberedelse til akkurat denne kampen.
Så får vi bare håpe Svein-Erik Edvartsen har lagt alle oransje klær igjen hjemme, jeg er litt skeptisk til den mannen når han dømmer Tromsø.

Og idag er TV-valgene uproblematisk. Vi har 2 bergensere i huset, så vi ser først Odd - Brann og selvsagt hovedkampen Tromsø - Aalesund kl 2000.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar