søndag 17. juli 2011

Men TV2 tar iallefall ikke av....

Etter en ny seier, denne gangen mot Vålerenga beholder Tromsø fremdeles 2. plassen på tabellen bak Molde som har en kamp mere spilt.
Men det er visst ikke interessant for TV2, som heller valgte å vise lange utdrag fra 1-0 kampene i Sogndal og Stavanger.
Og Frode Olsen presterte i fotball-ekstra å kalle Tromsø for middelmådig, dvs han va imponert over at et middelmådig lag har gjort det såpass bra i Tippeligaen.
Dette kommer selvsagt ikke som noen overraskelse, TV2 hadde jo ingen tro på Tromsø før serien startet. I TV2s verden handler Tippeligaen fortsatt om Rosenborg, Molde og om Vålerenga. Unntaket er Davy Wathne som sa (17.juli) at Rosenborg IKKE kommer til å vinne Tippeligaen.

Det er også betenkelig at TV-kanalene bruker kommentatorer med klare Vålerenga-sympatier når de sender lagets kamper.
10 juli sendte MAX Vålerenga - Tromsø. Kommentator var Jan Erik Aalbu, som har spilt for Vålerenga i sin ungdom. Min respekt for Aalbu hadde nok steget hvis Aalbu hadde tatt seg fri fra jobben når Vålerenga eller Stabæk (som han også har vært involvert i) spiller.
TV2 er ikke bedre, den såkalte eksperten Tor Ole Skullerud har til og med omtalt Vålerenga som "vi" fra boksen. Det virker som han i sin egen lille verden fremdeles er Vålerengas "hovedtrener"....

At ekspertene i studio stadig påstår at Tromsø spiller kjedelig fotball kan man jo leve med. Tabellen taler sitt klare språk om den saken, og alle som har peiling på fotball ser jo at disse ekspertene som ønsker alt godt for sine forhåndsfavoritter Rosenborg og Vålerenga bare oppnår å dumme seg ut for seerne.

Det er mulig at fotball-Norge er blitt for lite siden disse ekspertene har en fortid (som de er farget av) i en eller flere klubber, men man burde kunne forvente at disse ekspertene i det minste holdte seg for gode til å kommentere hovedkamper der tidligere arbeidsgivere er involvert.

Og jeg forventer at TV2 snakker om Tromsøs prestasjoner og ikke om at klubben trues med poengtrekk. Jeg antar at salget av Tom Høgli har gitt nok penger i kassa til at dette ikke lengre er aktuelt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar