fredag 29. juli 2011

Nye problemer for Vålerenga og Rosenborg ?

Lørdag starter den 18. Tippelagarunden.
Det kan fort ende med at avstanden fra toppen og ned til Vålerenga og Rosenborg øker. Serien er mer enn halvspilt, og etter dagens kamper kommer trolig begge lagene som var tippet som topplag til å ligge mer enn 10 poeng bak Molde. Riktignok har Molde en kamp mer spilt, men det begynner å ligne på en sesong uten seriemedaljer for heltene fra Oslo og Trondheim.

Klokka 1800 spiller Molde hjemme mot Vålerenga. Molde har fremdeles Thomas Holm med, men det ser ut som om han lånes ut til Tromsø resten av sesongen. Jo Inge Berget kommer inn, men ikke før denne kampen. Vålerenga skremte ingen torsdag mot PAOK, og kommer slitne til Molde for å møte et lag som har kunnet trene rolig uten kamper.
Vålerenga hadde 10-12 balltap i farlig posisjon mot PAOK, og hvis de fortsetter sånn kommer Molde bare til å si tusen takk. Jeg tror heller ikke Martin Andresen kan trylle, så vi får nok se et Vålerenga som prver å leke Barcelona i dag også. Andresen burde kanskje ha lært av hjemmekampen mot Tromsø der de vant fordi de unngikk balltap, men han har jo sine fantasier om å spille seg ut med tversoverpasninger gjennom alle ledd. Dette vet selvsagt Ole Gunnar Solskjær også, og sultne Moldespillere kommer til å ta alle muligheter for kontringer mot et Vålerengalag i ubalanse.
Dette blir ukens sikreste hjemmeseier, og vi kommer trolig til å se en Martin Andresen som skjelver i sinne på sidelinja.
Tabellen etter denne kampen : Molde 35p, Vålerenga 21p. Punktum.

Klokka 2000 spiller Sogndal hjemme mot Rosenborg. Denne kampen er faktisk en bunnkamp. Med seier kommer Sogndal opp på 18 poeng, bare 4 bak Rosenborg.
Og hjemmeseier er slett ikke usannsynlig. Sogndal slipper inn mindre enn et mål i snitt på Fosshaugane, og Rosenborg scorer under 1,5 i snitt i bortekampene. Og det Rosenborglaget vi så onsdag mot VPlz kommer til å slite mot Aabrekks menn som kanskje kan berge plassen med nok poeng på hjemmebane i kamper som ender 0-0, 1-0 eller 1-1. Tromsø klarte ikke å knekke Sogndal i 4. serierunde, og Tromsø er når vi ser på tabellen et topplag.
Sogndal har også hatt lang tid til å forberede seg mens Rosenborg bruker mye krefter og tanker på CHL-kvaliken, og de har trolig gitt opp alle håp om å vinne Tippeligaen i 2011.
Hvis jeg skulle spilt på denne kampen ville jeg funnet et nettselskap med brukbar odds og spilt på 0-0. Et spill på hjemmeseier ville også blitt vurdert.

Etter denne runden kan nok både Vålerenga og Rosenborg glemme gullet, begge lagene har også nok å tenke på etter hjemmetapene sine i midtuka.
Spørsmålet er bare om fokus nå er på serien eller knøttsmå håp om borteseire i Europa-kvalik ? Jeg tror både Vålerenga og Rosenborg vil ha både i pose og sekk, og at den holdningen kommer til å bite dem i ræva før lørdagen er over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar