torsdag 28. juli 2011

Glimrende av Aalesund - godt resultat av Strømsgodset

Onsdag ble jeg veldig skuffet over Rosenborg. 0-1 hjemme mot Viktoria Plzen hører ikke hjemme noen plass. Selv om tsjekkerne visstnok ikke tapte en eneste kamp i Tsjekkia forrige sesong burde Rosenborg ha vunnet klart på hjemmebane. Den Tsjekkiske serien er selvsagt mye dårligere enn den norske, og Tsjekkia ligger 2 -TO nivå under norge på landslagsrankingen.
Selvsagt ville et Rosenborg i godt gammelt slag ha utspilt en slik motstander på Lerkendal, men for tiden er det INGENTING i Rosenborg som minner om gammel storhet.
Rosenborg ligger på en ufortjent 9.plass i serien. Hvis dommerne hadde vært ærlige ville Rosenborg vært helt nede i nedrykkskampen, men dette får vi selvsagt ikke oppleve her i Norge.
Det skal imidlertid sies at Rosenborg ikke på noen måte fikk hjemmedømming mot VPlz. Nærbilder av skader på bryst etter keeperens voldsangrep sier sitt, og jeg er temmelig sikker på at hvis VPlz ikke allerede hadde byttet keeper hadde Rosenborg fått straffe og keeperen hadde blitt kjeppjaget av banen.
Rosenborg skapte imidlertid så lite fremover at de trenger en meget god treningsuke (angrep og dødballer) hvis de skal vinne i Tsjekkia.
Jan Jönsson har folk som kan avgjøre på bortebane, men han bør vel se om han kan komponere den offensive lagdelen annerledes. Nå mangler det nemlig både rytme og ferdigheter, og Morten Moldskred har tapt seg mange hakk siden han kom fra Tromsø.
Jeg har imidlertid fortsatt tro (og håp) om at Rosenborg kan klare denne runden med full skjerping i bortekampen.

Vålerenga skuffet stort på torsdag. Mot PAOK var laget tilbake i gammelt spor med 8-10 hårreisende balltap  på vei fremover uten at laget var i balanse. Dette straffes selvsagt knallhard mot europeisk motstand, og Vålerenga har blitt såpass hardt straffet her hjemme også at de ligger på 10.plass. Vi vet at Vålerenga KAN, de har gode fotballspillere og i hjemmekampen mot Tromsø hadde de gjort hjemmeleksa si ordentlig og unngikk slike blemmer.
Det spørs om ikke Martin Andresen bør velge en mer Drillo-orientert spillestil hvis han skal få ta laget ut i Europa neste sesong.
Eventuellt kan hun psykologen de bruker få bruke litt mer tid med laget før kampene....

Strømsgodsets resultat borte mot Atletico Madrid var imponerende. Denne kampen fikk jeg ikke sett, men rapportene sier at det var solid innsats bakover, og Storflor redusering i 2.omgang gjør at Strømsgodset faktisk har en mulighet til å gå videre. Hvis Strømsgodset tør å angripe - som de gjør mot norske lag - kan det bli gøy på Marienlyst, jeg vurderer selv sterkt å ta bussen inn til byen for å se denne kampen.
Resepten er vel så enkel som at Forlan må knebles, og Ronny Deila vet nok å fortelle forsvaret sitt hvordan de kan gjøre det.

Det mest imponerende og overraskende resultatet var det Aalsesund som stod for. 4-0 hjemme mot Elfsborg hadde gitt høye odds, og jeg regner med at Kjetil Rekdal driller laget godt i 4-5-1 før bortekampen samtidig som han har en reserveplan han kan sette i verk hvis de får to kjappe imot. Denne kynismen kan Rekdal, han vet utmerket godt at hvis de scorer 1 må Elfsborg score 6.
Dette tror jeg Aalesund klarer, enkelt og greit.

Så blir det bare spennende å se hvilken kamp TV2 viser på torsdag. Personlig håper jeg de viser Aalesund fordi jeg kan se Strømsgodset live og derfor Aalesund i opptak.
Vålerengakampen er nok dessverre så lite interessant at det bare er Klanen som vil se den på TV.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar