onsdag 20. juli 2011

Rosenborg dummet seg kraftig ut

Rosenborgs bortekamp mot islandske Breidablikk onsdag kveld ble en lidelse å se på. 2 - TO - sjanser skapte de på 90 minutter. Pasningskvalteten var på bedriftslag-nivå, og innsatsen var på ingen måte Rosenborg verdig.

Hva i all verden har skjedd med Rosenborg som "aldri" dummet seg ut mot "svake" lag i Europa ?
Vel nok har Rosenborg blitt ydmyket og rundspilt av topplag fra de store ligaene tidligere, men derfra til den totale ydmykelse mot et islandsk amatørlag i beste sendetid på en onsdag kveld er det et temmelig høyt fall.

Det som bekymrer meg mest er at pausepraten på Island ser ut til å ha vært helt fraværende, eller i verste fall virkningsløs.
Da vi regnet med at Rosenborg skulle reise seg i 2. omgang skjedde nemlig det stikk motsatte, Rosenborg spilte enda dårligere etter pause. De traff knapt med 5-meters-pasninger, løpsviljen manglet helt, og Jönssons 3 bytter fikk ingen betydning fordi de som kom inn ikke var hakket bedre enn de som ble tatt av.

Vi ser at Rosenborg anno 2011 er et lag som ALLE kan slå. Hjemmetap mot Haugesund og Stabæk, dommerhjelp måtte til i hjemmekampen mot Tromsø, og nå 2 ydmykende resultater på rad på bortebane.

Jeg regner med at Fredrikstad ikke ble særlig skremt over det de så igår, og at de kommer til å gå ut offensivt på Lerkendal til helga. Spioner fra det tjekkiske laget skal møte i neste kvalik-runde mistet vel ikke nattesøvnen av det de så i går heller, så Rosenborg har litt å jobbe med foran disse to viktige kampene.
Rosenborg MÅ vinne mot Fredrikstad for å ha et fortsatt lite håp om seriegull.
Og Rosenborg MÅ tydeligvis vinne MYE i CL-kvaliken på Lerkendal onsdag hvis de skal ha et ørlite håp om å nå gruppespillet fordi de trolig kommer til å bli rundspilt i bortekampen.

Og i all denne kritikken må også nevnes konsekvensene av å tape på Island.
ALLE kamper norske lag spiller i Europa teller (Norge får nasjonspoeng). Dette latterlige tapet KAN altså i verste fall føre til at ALLE norske lag som skal ut i Europa i 2012 får vanskeligere seeding i trekningene.

Takk fan skal dere ha Rosenborg. Mulig jeg heller ser BINGO BINGO neste uke enn kamp fra Lerkendal. Selv om BINGO BINGO er slaktet i media kan det umulig være verre enn det jeg så fra Island onsdag.

1 kommentar:

  1. Ser for øvrig i adressa.no at Jönsson skylder på at spillerne ville "spare seg litt". Det er den lammeste unnskyldningen jeg har hørt på lang tid....

    SvarSlett