fredag 30. september 2011

Tettere om 3. plassen ?

Det ser ut som om Molde nå nærmest har seriegullet i lomma. Mye skal til før det skjærer seg på lagets siste 6 kamper. Molde må nærmest kollapse samtidig som Rosenborg må vinne de aller fleste av sine kamper.
I denne 25. runden kan det også virkelig dra seg til i kampen om bronsemedaljene.
De som virkelig er interesserte får med seg 5 kamper på TV denne runden.
Her er noen av forutsetningene.

Fredagskampen mellom Lillestrøm og Rosenborg er umåtelig viktig for RBK. Hvis RBK IKKE vinner på Åråsen er nok gull-toget gått. RBK stiller uten Markus Henriksen (karantene). I følge adressa.no går Svensson inn sentralt, og dette svekker neppe laget nevneverdig.
LSK får tilbake Stefan Gislason som ikke har funnet seg annen arbeidsgiver, men laget er blitt så svekket i løpet av sesongen pga salg, Søgård gitt bort og nå også skader at LSK har lite å by på fremover. Formen har også vært elendig i det siste, og jeg tror et sultent RBK drar i land 3 poeng i denne kampen. 1,55 for B hos NT er absolutt spillbart...

I lørdagskampen mellom Viking og Haugesund har lagene bare prestisje å spille om. Ingen av lagene kommer til å kunne sloss om Europaspill, og begge lag har berget neste års tippeligaplass med god margin.
Dermed får denne kampen bare lokalderby-interesse, men det blir nok stort nok for fotballinteressert i Rogaland. Jeg regner med godt innrykk fra Haugesund, det er ikke hvert år FKH har muligheten til å kommer foran Viking når sluttstatus skal gjøres opp i slutten av november.
Dette lukter det jevn kamp lang vei av, jeg holder Viking som knappe favoritter pga. hjemmebane.

Søndag er det 3 godbiter på programmet. Her er det hatoppgjør, toppkamper og kamp om å få større luke til nedrykksplass.

Hatoppgjør nr. 1 i norsk fotball finner sted i Bergen. Og denne gangen handler det om langt mer enn hat mellom supporterne. Begge lag lukter medalje, og det laget som kan vinne på søndag kan være helt oppe i ryggen på Tromsø og også forbi Rosenborg hvis ikke RBK klarer jobben på Åråsen fredag. Vålerenga viste god moral mot RBK sist, og jeg tviler på at de prøver å leke Barcelona borte mot Brann. Andresen har nok en langt mer kynisk tilnærming til denne kampen, og jeg tror Branns sjanser kommer til å bli skapt på dødballer.
Dette er rundens åpneste kamp. Jeg styrer unna den på oddskupongen min.

Fredrikstad møter Sogndal i en kamp der ett av lagene kan få 10-poengs-luke ned til 15.plassen. 3 poeng til ett lag vil i praksis bety at plassen er reddet.
Vi får neppe se noen målorgie her. Ingen av lagene slipper inn mange mål, og det ser ut som de er vaksinert mot å score selv også.
Sogndal spiller nok som vanlig 5-4-1, så Tarik og Borges får litt å gjøre hvis de skal spille seg til sjanser.
Fredrikstad scoret riktignok 4 sist mot Sarpsborg, men Sogndals forsvar holder en helt anne klasse.
Mitt tips for denne kampen er 0-0 eller 1-0 til et av lagene.

Odd får Strømsgodset på besøk til det som må kalles et lokaloppgjør. Strømsgodset har ikke gitt opp håpet om medalje, men løpet er nok kjørt hvis det ikke blir 3 poeng i denne bortekampen.
Odd vant mot Tromsø uten å imponere, men Strømsgodset sliter så mye på bortebane at dette ser ut til å bli en svært jevn kamp.
Odd og Fagermo har bare prestisjen å spille for, men det skortet ikke på innsatsen mot Tromsø for en uke siden.
Det blir helt sikkert en jevn kamp i Skien. Kampen kan fort bli avgjort med et kontringsmål.

Stabæk åpner gymsalen søndag for å ta imot Sarpsborg 08 som ser fortapt ut i bunnen. Laget så også fortapt ut i hjemmekampen mot FFK sist, og mangler tydeligvis fullstendig alt som heter selvtillit.
Stabæk har 2 strake tap, men denne kampen bør de vinne. Stabæk har faktisk klart å holde fokus på det sportslige selv om resten av klubben ligger i ruiner, og jeg tror Stabæk har langt mer å spille for enn Sarpsborg som nok har gitt opp alle håp om å spille blant de store i 2012.
Stabæk er på tiggerferd i Bærum, og jeg tror laget er så opptatt av å hente nye sponsorer at det blir motivasjon nok for en grei hjemmeseier.

Søndagens absolutte toppkamp går i Tromsø klokka 2000. Molde har grepet om Tippeligagullet og har liten lyst til å reise fra Tromsø uten poeng.
Tromsøs form har vært skremmende dårlig i det siste, lagets 3 svakeste kamper i 2011 har kommet på kort tid. Det skal sies at dommerne i de 2 bortetapene ikke har hjulpet TIL, og at begge kampene delvis ble avgjort av feil dommeravgjørelser.
Det må uansett kraftig skjerping til hvis TIL skal ha håp om å slå MFK, og TIL har også torsdagskampen i beina og kort tid til fysisk og psykisk restitusjon etter AAFK-tapet.
Molde har heller ikke imponert i det siste, men laget har plukket godt med poeng.
Jeg regner med at Solskjær vil bruke begge sidene i det offensive denne gangen fordi Yndestad trolig har bra kontroll på Gatts høyre-venstre-finte.
Og jeg regner med at Ciss starter på TILs høyreback igjen selv om Norbye ikke gjorde seg bort mot Aalesund.
Denne kampen er uansett helt åpen, jeg tror det kan bli en kamp der den som scorer først vinner.

Runden avsluttes med mandagskampen mellom Aalesund og Start.
AAFK har torsdagskampen i beina, mens Start kommer proppfulle av selvtillit etter å ha knust LSK. Start er også hevnlystne etter tapet i semifinalen. Mjelde har byttet litt på laget i det siste, så han har nok flere spillere som er sultne og flere spillere som har fått hvile litt i de siste kampene.
Hvis Start vinner og Sogndal taper mot FFK er det bare 4 poeng (+ målforskjell) mellom lagene når det gjenstår 5 runder.
Rekdal har neppe begynt å tenke cupfinale allerede, men han må ta hensyn til slitasje i en tynn stall før han tar ut laget.
Jeg våger å tippe at også dette blir en jevn kamp uten særlig mange mål.
Her kan fort det mest sultne laget vinne knapt.
Og Start bør være mer sultne enn Aalesund.

Denne runden er det ikke vanskelig å bestemme hva man skal se på TV. 4 av kampene går på egne tidspunkter så de får man sett.

Og av kampene som går klokka 1800 på søndag er i alle fall mitt valg enkelt.
Jeg fester sikkerhetsbeltet og ser Brann mot Vålerenga.
Fordi jeg tror det er en kamp som burde merkes med 12 års aldersgrense.

2 kommentarer: