mandag 19. september 2011

Lette hjemmekamper for Rosenborg i uke 38 ?

Nå i uke 38 kan Rosenborg gå forbi Brann og evt. Tromsø hvis alt går Rosenborgs vei. Det er ikke mer som skal til enn at Rosenborg vinner hjemmekampene mot Start og Sogndal og bortekampen mot Vålerenga samtidig som Tromsø taper borte mot Odd Grenland.

Dette er alle i Trondheim selvsagt fullt klar over, og det er selvsagt alle i Bergen, Tromsø og i Molde også.

Rosenborg virker som et vinnerlag igjen etter storseiere mot Odd Grenland og mot Sarpsborg 08, mens Brann, Tromsø og Molde måtte slite for å få 3 poeng i runde 23.

Tromsø har sin hengekamp mot Aalesund (borte) midt i uke 39 og hjemmekamp mot Molde i slutten av samme uke. Så Tromsø kan altså ved å vinne borte mot Odd Grenland og Aalesund og hjemme mot Molde gå forbi Molde på tabellen (bedre målforskjell) når 24. serierunde er spilt.

Molde er altså ikke den klare gullfavoritten alle såkalte eksperter vil ha det til, fordi tabellen lyver litt pga hengekampene.

Jeg gjentar det jeg tidligere har skrevet i bloggen, denne sesongens medaljekamp kommer til å bli avgjort i lagenes bortekamper.

Jeg tror dessverre at skader/karantener også kan få avgjørende betydning, så her har Molde og Rosenborg med sine store staller en fordel i forhold til Tromsø.

Og vi har allerede sett at dommere har avgjort kamper, og ingen kan utelukke at dette skjer igjen i sesonginnspurten.

Mange kamper skal spilles nå i ukene 38 og 39. Når serierunde 24 og 25 er ferdigspilt (og noen hengekamper i midtukene) vil vi vite mere.
Og vi vil vite om det er på sin plass å kritisere medias fotballekspertise som kun trekker frem Molde og Rosenborg som gullkandidater.
Dagbladets Morten Pedersen har vært helt klar på dette, og TV2's Daniel Nannskog sa i fullt alvor (18. sept.) at han tror Rosenborg kan vinne alle sine 10 siste kamper.

Etter min mening ser det ut som om Molde, Tromsø og Rosenborg skal ta medaljene i 2011.

I en eller annen rekkefølge.

Hvis altså ingen av lagene kollapser totalt på slutten av sesongen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar