søndag 16. oktober 2011

"Ekspertene" er ikke mye seriøse...

Nå må det vel snart være på tide å få byttet ut opptil flere av de såkalte "ekspertene" TV2 omgir seg med på søndager og mandager etter kampene.
Sendingen søndag 16. oktober var en ren parodi på fotball-studio. Vi fikk på nytt høre eksperter uten integritet, denne gangen spådde de medaljekampen og pratet om overgangssaken mellom Stabæk og Vålerenga.
Den eneste i studio som kom godt fra sendingen var som vanlig Davy Wathne. Daniel Nannskog og Bengt Eriksen kan selvsagt mye fotball, og de er flinke nok når de skal analysere og forklare konkrete hendelser/mål i kampen. Men generelt har de i alle fall mistet ALL troverdighet hos meg når det gjelder saker som ikke gjelder kamper de akkurat har sett.

Først saken om overgang/opsjon (Gunnarsson 1 mill /Stengel 4 mill):
Denne saken er i utgangspunktet ganske hårreisende fordi det ser ut som Stabæk med fiffig kontraktsskriving prøver å snyte Nancy for 1 mill. eller 2.
Alle som har sett sport på TV eller lest aviser den siste uka ser jo at både Stabæk og Vålerenga har opptrådt på en måte som ville ha endt i forliksrådet eller retten i ALLE ANDRE bransjer enn Tippeliga-fotball. Det verste i saken er naturligvis at 16 år gamle Stengel blir brukt i dette skitne spillet - uten at han eller foreldrene en gang er informert.
Hvordan dekker så TV2 denne saken ? Joda, "ekspertene" Nannskog (ansatt i Stabæk) og Eriksen (med en og en halv fot i Vålerenga) sitter i studio og nærmest forsvarer sine respektive klubber.
Nannskog sier at han kjenner lederne i klubbene sin som "hederlige personer", og Eriksen prøver fortvilt å frikjenne Vålerenga, dvs. legge skylden over på Stabæk.
Hvis "fotball-ekspert"-utvalget er så lite at man må bruke "eksperter" som nærmest er part i en sak i studio når denne saken skal diskuteres må man snarest få lært opp flere nye eksperter.
Problemet er selvsagt at disse ekspertene har tilknytning til en eller flere klubber, og at våkne seere ser elendigheten i at disse skal sitte i studio uke etter uke.
Sendingen søndag 16. oktober ble i alle fall en parodi fordi denne viktige saken ikke ble diskutert av folk som kunne/torde si sin ærlige oppriktige mening om noe som mer og mer fremstår som ren svindel.

Og så - med fare for å gjenta meg selv for n'te gang - skulle selvsagt medaljene på nytt deles ut i studio.
Medaljene kan visstnok bare deles ut til Molde, Rosenborg og Vålerenga med øyeblikkelig virkning selv om det er 4 (RBK har 5) kamper igjen å spille og Tromsø faktisk har tatt tilbake 2.plassen på tabellen etter å ha slått Sarpsborg 08 på bortebane søndag.
Gullmedaljene kan selvsagt deles ut til Molde. Molde har en strekning på en biltom Autobahn igjen. Molde må (i verste fall) ha 6 poeng på de 4 siste kampene. Med hjemmekamper mot Sarpsborg 08 og Strømsgodset og bortekamper mot Sogndal og Stabæk igjen kan dette aldri bli et problem.
Men i min (rød-hvite) verden er fortsatt Tromsø i høyeste grad med i kampen om sølv og bronse. Tromsø har Rosenborg og Sogndal hjemme og Haugesund og Start borte igjen. Tromsø KAN ta 2.plassen helt uten hjelp fra andre lag, nøkkelkampen blir selvsagt mot Rosenborg på Alfheim. Rosenborg imponerte IKKE mot Aalesund søndag, og laget stilte ikke en gang med full reservebenk. Et Tromsø som bør opptrre svært skjerpet har altså medaljene i egne hender før de siste 4 kampene.
Rosenborg spilte som sagt ingen praktkamp søndag, og at de manglet spillere til å fylle opp benken tyder på en viss slitasje også i Trondheim. Rosenborg har 3 hjemmekamper (Brann, Fredrikstad og Viking) og bortekamper mot Tromsø og Strømsgodset igjen. Et Rosenborg slik vi så dem 16.oktober får i alle fall ingen walk-over i disse 5 kampene. Men jeg tror uansett at Rosenborg har større sjanse til medalje enn Vålerenga.
Vålerenga vant riktig nok 3-0 mot Viking denne runden, men laget merker slitasje og en noe tynn stall nå. I neste kamp (borte mot Aalesund) står Stoor, Nordvik og Ogude over pga gule kort. Dette blir nok ikke de siste karantenene som kommer til å skape hodebry for Martin Andresen. Vålerenga har lokaloppgjør hjemme mot Fredrikstad og Stabæk igjen, og Strømsgodset og altså Aalesund igjen på bortebane. Det er i alle fall ikke 12 gratispoeng til Vålerenga, jeg tror de får en smell allerede når de skal til Aalesund til helga.
Strømsgodset kan bli med på å avgjøre medaljekampen siden de skal spille hjemmekamper mot både Rosenborg og Vålerenga. Ronny Deila har nok veldig lyst på seier i begge disse kampene, og Strømsgodset får faktisk 50 poeng med full pott på de siste kampene. Selv om det ikke virker særlig sannsynlig vet vi at Deila er så metodisk i inngangen til hver kamp at Strømsgodset heller ikke gir bort ett eneste gratis-poeng.

Dette er selvsagt bare teori fra en blogger som har lest BÅDE tabellen og terminlista.
Vi må sikkert bare ta TV2-"ekspertenes" ord og spådommer som den eneste sannhet, fordi disse regner seg selv som overlegne i forhold til oss andre som ser nesten like mange kamper som dem og som leser nesten like mange aviser som dem.

Det skal spilles mange kamper helt til advent, og det kan komme mange overraskende resultater før sesongen er over.
Jeg tror medaljene ikke kan deles ut før langt ute i november.

Men som sagt: Jeg er jo bare en vanlig blogger.
TV2's "eksperter har talt.
Jeg har med vilje skrevet datoer i denne bloggen fordi jeg håper å komme tilbake med en annen slutt-tabell enn den TV har skrevet.
Fordi jeg uansett kommer til å skrive en ny blogg om medaljene når siste spark på ballen er gjort i slutten av november.

1 kommentar:

  1. Flott kritikk av "ekspertene" på TV2, og din analyse av serien er som vanlig veldig bra! :)

    SvarSlett