onsdag 21. september 2011

Må bli 2 hjemmeseiere

I dag er det litt å se på for oss som følger med på norsk fotball.
Kl. 1800 spilles hengekampen (fra 9. serierunde) mellom Rosenborg og Sogndal, og kl. 2000 spilles den siste semifinalen der det avgjøres hvem av Aalesund og Start som skal møte Brann i finalen.

Rosenborg ser virkelig ut til å ha funnet høstformen. 17-1 på de 3 siste kampene lar seg absolutt høre, og de 2 nye spillerne Izzah og Chibuike ser ut som de trives godt med Rosenborg-systemet. Izzah spiller godt bak de andre på midtbanen, selv om fremdeles mangler litt på Annahs nivå. Chibuike scoret med begge bein og med hodet mot Start.
Selv om Sogndal med sitt 5-4-1 ikke slipper inn mange mål (24 på 22 kamper) tror jeg det bare er et spørsmål om hvor mye Rosenborg vinner i denne kampen.
Det skal sies at Rosenborgs 17 mål på de siste 3 kampene er kommet mot Odd Grenland, Sarpsborg 08 og Start, altså mot "begrenset motstand". Sogndal ligger på 14.plass og faller vel inn i samme kategori.
Dette kampprogrammet er selvsagt ideellt for Rosenborg fordi Jan Jönsson får spilt inn nye spillere i systemet uten at en misforståelse eller to ødelegger resultatet.
Rosenborg må altså regnes med som gullkandidat helt inn hvis spillet de har vist i det siste fortsetter, selv om jeg har vanskelig for å tro at Daniel Nannskogs tips om 30 poeng på de siste 10 kampene vil holde.
Rosenborg er dermed avhengig av at Molde og Tromsø snubler, men det er faktisk ikke mer som skal til enn at det ender uavgjort mellom Tromsø og Molde på Alfheim  først i oktober og at Rosenborg vinner sin bortekamp mot Tromsø, så kan Rosenborg vinne Tippeligaen.Dette er selvsagt også avhengig av at Rosenborg fortsetter å prestere på samme nivå som vi ahr sett i det siste.

Semifinalen mellom Aalesund og Start er en litt åpnere affære. Aalesund er selvsagt favoritter mot et Start-lag som er lekk som en sil bakover. Jeg tror dette blir en kamp for Sellin, han kan bruke åpne bakrom selv eller spille gjennom midtbanespillerne hvis Rekdal lar dem løpe Start i senk fra første minutt.
Start skapte 2 sjanser mot Rosenborg og reiste ikke fra Trondheim med mye selvtillit.
Slike cup-kamper er selvsagt vanskeligere å forutsi enn en seriekamp, men Start må altså heve seg mange hakk hvis denne kampen skal bli jevn. Kjetil Rekdal vet at Tippeligaen i prinsippet er over for Aalesund, og cupen er lagets mulighet for spill i Europa i 2012. Rekdal kommer derfor til å satse maksimalt på denne semifinalen, og dette kommer ikke Start til å klare å stå imot i 90 minutter.
Selv om Start også bare har cupen igjen i sesongen 2011.

Så får vi bare håpe at denne cupkampen ikke blir stygg. Jeg er nemlig litt redd for at det kan bli mange kort i Aalesund.
Så viktig er denne kampen for begge lag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar