fredag 23. september 2011

Molde - Viking på TV fredag

Et Molde-lag som har hatt marginene på sin side, dommere på sin side og klart å dra i land 1 eller 3 poeng i kamper der de IKKE har vært best er fremdeles favoritter til å vinne seriegullet når lagene har 7 og 8 kamper igjen å spille.

Men Molde er helt avhengig av at flyten holder. Molde har 7 tellende eksamener igjen før årets sluttkarakter skal deles ut, og presset på laget vil nok øke hver gang ny kampstart nærmer seg.

Tromsø kan fremdeles vinne Tippeligaen uten å være avhengige av hjelp fra andre, og Rosenborg vant sin 4. kamp på  rad torsdag, uten at noen ble skremt av prestasjonen da Sogndal ble slått 2-1.

I kveldens kamp mot Viking er Hoset tilbake, så Molde kan stille sitt "beste" lag. Viking har heller ingen skader, men Hareide og hans menn har bare prestisjen å spille for.

Trenerne kjenner hverandre og hverandres lag godt, så dette blir nok ikke kvelden for de helt store overraskelsene. Både Molde og Viking spiller vanligvis sitt eget spill uansett motstander. Spørsmålet i kveld er hvem av trenerne som tar mest hensyn til det andre lagets system og spillere.

Kampen kan bli jevnere enn man setter pris på i Molde. Vikings bortestatistikk er riktignok begredelig lesning, men Viking har scoret 2 mål både mot Sogndal og mot Tromsø nå på sensommeren, og Moldes forsvar er faktisk ikke så tett som Sogndals og Tromsøs.

Molde kommer nok til å satse mye fremover fra start, og hvis Molde får hull på Viking tidlig kan det selvsagt bli flere mål fordi Viking kommer til å åpne dørene bak når de må ha utligning. Klarer derimot ikke Molde å score før pause øker Vikings sjanser til poeng fordi det da blir Molde som må satse i overkant.

Men hvis denne kampen står uavgjort mot slutten kan den godt bli avgjort fra trenerbenkene.
Hvilke bytter som blir gjort det siste kvarteret kan avgjøre denne kampen.
Og jeg tror Solskjær er en lurere trener enn sin gamle sjef Hareide.

Og få har vel avgjort så mange kamper på slutten som Ole Gunnar Solskjær. Nå trenger han bare å bli flink til å gjøre det uten fotballsko.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar