lørdag 17. september 2011

Kan ikke "ekspertene" lese tabeller ?

Lørdag 18. september satt Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen i Max-studioet og synset om gullkampen i årets tippeliga.
Pedersen mener tydeligvis at bare Molde og Rosenborg kan vinne serien, og det eneste han baserer sine meninger på er avstanden mellom lagene på tabellen og hvor mange kamper lagene har spilt.

Pedersen hopper glatt og elegant bukk over det faktum ar det faktisk pr. 17. sept. er 3 lag mellom Molde og Rosenborg på tabellen (Tromsø, Brann og Strømsgodset). Disse lagene skal også spille henholdsvis 9, 7 og 8 kamper før sluttstatus skal gjøres opp i slutten av november.
Disse lagene har selvsagt forskjellige forutsetninger mht. spillerstall og vanskelighetsgrad på gjenstående kamper, men når Pedersen regner disse lagene bort når en fjerdedel av ligaen gjenstår minner han om spåkonene som tar klekkelig betalt for å si det deres stakkars ofre helst vil høre.

Merkelig nok har Pedersen utelatt Oslos kjære Vålerenga fra regnestykket sitt. Det skal jo ikke mer til enn at Molde kollapser fullstendig og at Vålerenga plutselig begynner å bøtte inn haugevis med mål for at Vålerenga skal passere Molde...

Alle som har studert terminlisten vet at både Molde og Rosenborg har vanskelige bortekamper på Alfheim igjen.

Tromsø har i tillegg 2 kamper mindre spilt enn Molde og kan faktisk passere Molde på tabellen ved hjelp av egne prestasjoner, Tromsø må kort og godt vinne mot Strømsgodset idag, vinne hengekampen mot Aalesund og slå Molde på Alfheim for å være foran Molde på bedre målforskjell hvis man utelater begge lags resterende 6 kamper fra regnestykket. Da er det så enkelt at Tromsø må ta like mange poeng som Molde mot lag lenger nede på tabellen i disse 6 kampene, så er Tromsø faktisk en meget het gullkandidat.

Hvis Tromsø klarer denne jobben selv må altså Brann, Strømsgodset eller Rosenborg varte opp med tidenes høstspurt. Bran har bare 7 kamper å gjøre det på, og Strømsgodset og Rosenborg skal altså møte Tromsø borte på Alfheim.

Morten Pedersens synsing er bare nok et eksempel på at man i Oslo og Bergen prøver å fortrenge Tromsø både som by og som topp-klubb.
Jeg har lest mange av Pedersens kommentarer i Dagbladet, og jeg synes at de vanligvis holder et høyt nivå. Men han skal passe seg litt når han lirer av seg slikt synsevås på riksdekkende TV. For det første kan Pedersen skrive hva han vil i Dagbladet fordi avisen stort sett leses av kulturelite og marxister slik at hans meninger der ikke vil bli tatt alvorlig av særlig mange. For det andre tror jeg at de TV-seerne som bruker lørdagskvelden på å se Tippeliga faktisk har full oversikt over både tabell og terminliste slik at Pedersens upassende hyllest til Molde og Rosenborg fort blir avslørt.
Og det er vel ingen som har bedre hukommelse enn ihuga fotballfans.

Så har også Norsk Regnesentral beregnet at det er størst sjanse for at rekkefølgen øverst på tabellen blir Molde, Tromsø og Rosenborg.
Norsk Regnesentral påberoper seg IKKE å være fotballeksperter.

Men i min verden ser dette tipset langt mer edruelig og sannsynlig ut enn at Morten Pedersens ville fantasier om at Rosenborg plutselig er blitt et uslåelig mesterlag.

Rosenborg har slått Odd Grenland og Sarpsborg 08 i de siste 2 kampene, og de slår helt sikkert Start på mandag også.

Men det skulle da ellers bare mangle. Det er bare å se på disse 3 lagenes resultater så langt i Tippeligaen 2011.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar