mandag 12. september 2011

Bortekampene avgjør medaljekampen ?

Alle eksperter har nærmest konkludert med at Molde kommer til å vinne Tippeligaen i 2011. Dette er selvsagt det reneste tøv når det gjenstår 8, 9 og 10 kamper for de 4 øverste lagene på tabellen. Hvis vi forutsetter at Molde, Tromsø, Brann og Rosenborg vinner alle hjemmekampene sine (noe som ikke er usannsynlig) vil bortekampene avgjøre hvem som skal spille i Europa i 2012. Og hvis Tromsø og Rosenborg tar hhv 3 og 6 poeng på hengekampene sine betyr det at Molde uansett nok må vente til slutten av november før de begynner på den helt store bløtkaka.

Molde har bortekamper mot Fredrikstad, Sogndal, Stabæk og Tromsø igjen. Ingen av disse kampene er walk-over, og Molde har iallefall vist svakhetstegn i hjemmekampene mot Lillestrøm (som de burde tapt med ærlige dommere) og mot Brann (der de ga fra seg en 2-måls-ledelse som de hadde fått i gave fra dommerne). Moldes fordel når det drar seg til mot slutten av sesongen er at de har den største/beste stallen og derfor er minst sårbare for skader og karantener.

Tromsø kan faktisk vinne serien UTEN HJELP fra andre lag. Hvis Tromsø vinner hjemmekampen mot Molde og hengekampen borte mot Aalesund har Tromsø og Molde like mange poeng, og Tromsø har i skrivende stund bedre målforskjell enn Molde. Foruten hengekampen har Tromsø igjen bortekamper mot Haugesund, Odd Grenland, Sarpsborg 08 og Start. Tromsø er imidlertid avhengig av at sentrale spillere ikke blir skadet eller får karantene, selv om man har fått inn Holm og Sanè. Men hvis Tromsø fortsetter å spille like bra på bortebane som laget gjorde i 2.omgangen mot Stabæk skal det mye til hvis det ikke blir medaljer til Alfheim.

Brann er Tippeligaens overraskelse denne sesongen. Med tynn stall har laget klamret seg fast i medaljekampen med god kollektiv innsats gjennom 90 minutter i kampene. Brann skal spille borte mot Rosenborg, Sogndal, Start og Aalesund.
Brann har som Molde spilt 22 kamper, og det blir nok uansett for langt opp til Molde siden forskjellen er 9 poeng.

Rosenborg ble avskrevet, men har nå meldt seg på for fullt i toppstriden. Hvis laget vinner sine 2 hengkamper er det 6 poeng opp til Molde. Men Rosenborg har nok det tøffeste borteprogrammet igjen av de 4 topplagene. Rosenborg skal spille borte mot Lillestrøm, Strømsgodset, Tromsø og Vålerenga. Rosenborg har også forsterket laget i sommer, og det ser ut som de nye til en viss grad begynner å kjenne Rosenborg-formasjonene. Men Rosenborgs "svakhet" i innspurten er at alle vet hvordan de kommer på bortebane, så for de andre lagene handler det bare om å spille slik man alltid har spilt mot Rosenborg. Rosenborg kan nok gjerne ta medalje, men det blir nok litt langt opp til Molde.

Det hadde selvsagt vært langt mer spennende hvis alle lagene hadde spilt like mange kamper, men streik og 22. juli har gjort at tabellen er ujevn og vil fortsette å være ujevn i mange uker fremover.

Mitt tips (idag 13.sept) er at Molde eller Tromsø vinner serien. Og at Brann og Rosenborg får gjøre opp om bronsen. Men disse lagene bør følge nøye med nedover på tabellen.

Jeg tør nemlig ikke helt å avskrive Strømsgodset og Stabæk fra medaljekampen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar