mandag 1. august 2011

Ingen store overraskelser søndag

Mine tips i søndagens blogg gikk inn bortsett fra at jeg ikke så den store Haugesund-seieren borte mot Sarpsborg08 komme. Haugesund fikk et tidlig mål etter en kjempetabbe, da måtte Sarpsborg08 angripe og så endte det 0-3.

Jevnt og en åpen kamp med mange sjanser i Skien mellom Odd og Brann slo inn, men denne gangen var det Odd som sto for det naive spillet og delte ut gavepakker.
2-3 var et greit resultat, og vi så noen flotte prestasjoner fra Guastavinio og Ojo. Og vi fikk se en rusten og utrygg Håkon Opdal som slapp en corner direkte imål.

Stabæk vant som ventet klart over Start. 4-1 i Gunnarssons siste kamp gjør at Start forsatt ligger helt sist, og det er vanskelig å se hvordan Start skal kunne redde plassen. Det blir jo også et spørsmål hva som skjer med Stabæk uten Gunnarsson, søndag scoret han 2 og hadde en lekker målgivende, og han kan vel vanskelig erstattes.

Strømsgodset - Lillestrøm ble omtrent så målrikt som forventet. Keepertabbe og selvmål hjalp jo Strømsgodset til 3-1 seier, og kampens store prestasjon var Kippes frispark i 2.omgang.

Viking - Fredrikstad ble også jevn. 2-0 til Viking var som  forventet, og Jarstein spilte godt bortsett fra at han mistet en lett ball ut til corner.

Tromsø måtte slite i 80 minutter før de fikk hull på byllen mot Aalesund, men Aalesund hadde også store sjanser i kampen. 10-0 i cornere til Tromsø sier vel nok om kampbildet til at 1-0 iallefall var fortjent.

Molde, Tromsø, Strømsgodset og Brann vant altså sine kamper slik at stillingen i toppen er uforandret.
Det er nå en liten "luke" ned til Stabæk og Lillestrøm på 5. og 6. plass.
I bunnen byttet Sogndal og Sarpsborg08 plass, men det er bare målforskjell som skiller og også Odd har 16 poeng. Så er det nå blitt avstand opp til Viking på 12.plass og Vålerenga på 11.plass.

Den 18. runden ble altså helt som forventet.

Og nå er det tid for klubbskifter i Tippeligaen. Noen av disse klubbskiftene skjer selvsagt fordi klubber må selge pga økonomien, og det blir spennende å se om vi får utslag på tabellen nå når vi er inne i siste halvdel av sesongen.

Veigar Pall Gunnarson har vært sterkt delaktig i at Stabæk har scoret 31 mål så langt. Nå skal han prøve seg i et Vålerenga-lag som kun har scoret 19 mål. Jeg føler meg ikke helt sikker på at det hjelper Vålerenga så veldig langt opp på tabellen, fordi Gunnarsson er avhengig av medspillere som kjenner han godt hvis han skal åpne hele forsvar med pasninger/flikker/hælspark fra 16-20 meters hold. Jeg tror det tar litt tid før Fellah, Zajic og Singh skjønner helt hvordan Gunnarsson tenker.

Jo Inge Bergets overgang fra Strømsgodset til Molde er også spennende på for begge klubbene. Strømsgodset har ingen erstatter klar umiddelbart, og det mangler også penger til å kjøpe. Ole Gunnar Solskjær vet helt sikkert hva han har kjøpt og han har helt sikkert klare planer for hvordan han vil bruke Berget.
Spesielt med denne overgangen er at Jo Inge Berget kan ta medalje for to klubber. Det er faktisk godt mulig at både Molde og Strømsgodset slutter på topp 3 - hvis ikke Strømsgodset er for avhengig av Berget.

Også Thomas Holm kan ta to medaljer i 2011 siden han er på flyttefot fra Molde til Tromsø. Ole Gunnar Solskjær vet nok hva han gjør her også fordi han har så stor stall at Holm neppe ville vært bankers i første-elleveren uansett. Her får Tromsø en spiller som kan erstatte Kara, og dette kan fort bli nødvendig. Tromsø har slitt litt i midtforsvaret med Koppinen ute, og det kan være aktuelt å bruke Kara som stopper. Eller Kara kan bli solgt, nå er det visstnok tyske klubber som er på banen. Hvis prisen er rett må Tromsø selge for å få penger i kassa.

Jo Nymo Matland forlater det som ser ut som en raskt synkende Sarpsborg-skute for å erstatte Parr i Aalesund. Også Sarpsborg08 måtte selge for å få inn penger, men uten Matland på laget mister Sarpsborg08 mye både defensivt og offensivt.
Sarpsborg08 kommer til å slite nå på sensesongen, men de kan fremdeles berge plassen hvis Sogndal eller Odd kollapser fullstendig.

Sogndal kan komme til å miste Hovland. Jeg tviler på at de har råd til å beholde han hvis Molde kommer med et bud som er fristende nok, og Sogndal kommer selvsagt også til å slite uten Hovland på laget.

Det ryktes om Austin-bud fra QPR, og Brann har vel heller ikke råd til å la være å selge. Austin er selvsagt en viktig spiller for Brann, men Brann og Rune Skarsfjord ser ut til å kunne trylle frem gode resultater denne sesongen uansett lagoppstilling.  Til og med ekspertene i Bergen tippet Brann i bunnen før sesongen, og laget er vel den mest positive overraskelsen i 2011. Så bli aldri forundret om Skarsfjord drar nye kaniner opp av hatten hvis Austin forsvinner.

Så er det TV-kamp i dag også. Vålerenga møter Liverpool i treningskamp, og dette er selvsagt en kamp bare for spesielt interesserte. Martin Andresen kommer ikke til å risikere skader, og Dalgliesh kommer til å gjøre mange bytter.

Jeg tillater meg å stille spørsmålstegn ved TV2s ressursbruk. Her skal de bruke 2 timer på TV2 og 1 time på Zebra på en uvesentlig treningskamp, mens Aalesunds kamper mot Elfsborg nkanpt går på Sumo.

Personlig ville jeg helst ha sett norske lag som har muligheten til å gå videre i europa-ligaen. Nå tilbyr altså TV2 en treningskamp som ikke betyr noe.

Men reklameinntektene er vel kanskje større på en treningskamp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar