torsdag 25. august 2011

Rosenborg og Aalesund er ute....

Torsdagskvelden ble nok en skuffelse for norsk fotball. Rosenborgs og Aalesunds prestasjoner borte mot AEK Larnaca og AZ Alkmaar vekket opp gamle minner fra landslaget på slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet.
Minner av forvirrede spillere som knapt klarer å treffe med en 10-meters innsidepasning, minner av spillere som ser ut til å være fornøyd med å få lov til å spille kamp utenlands.

Rosenborg skapte bare 2-3 målsjanser mot et middelmådig bakgårdslag, og Rosenborgs mål kom etter at Bakenga merkelig nok ikke ble avblåst da han var 2-3 meter offside.
Selvsagt klager Rosenborg på straffene de fikk mot seg, men det har de da ingen grunn til.
En ting er at Rosenborg IKKE ville fått slike straffer mot seg i en Tippeliga-kamp på Lerkendal, men det sier mer om norske dommere enn om hvorvidt straffene var korrekte eller ikke.
En helt annen ting er at Issahs opptreden ved den første straffesituasjonen var junioraktig. Hadde Issah stått på beina hadde det i verste fall blitt obstruksjon og indirekte frispark, men han skulle selvsagt bare latt Larnaca-spilleren gå fordi det var god sikring og bare en Larnaca-spiller foran mål.
Altså exit for Rosenborg, nå blir resten av sesongen en mer eller mindre desperat kamp for å karre seg opp på medaljeplass i Tippeligaen.

Aalesund hadde 2-1 ledelse å gå på etter hjemmekampen, og dro til Nederland for å klare 0-0. Dette skar seg allerede etter 6 minutter, og da var i realiteten kampen allerede kjørt. 2-0 til pause ga Aalesund et lite håp, men overkjøringen fortsatte i 2. omgang. En helt unødvendig utvisning på Phillips gjorde selvsagt ikke saken bedre, og 0-6 kunne fort blitt MYE verre.
Jeg tror ikke det hadde hjulpet nevneverdig om Kjetil Rekdal hadde sittet på benken heller.

Så endte altså Europa-eventyret før det fikk begynt for alle de norske lagene. Dette kan umulig være et sunnhetstegn for norsk fotball, fordi både Vålerenga, Tromsø og Rosenborg hadde overkommelig motstand og burde gått videre.
Nils Johan Sembs visjoner om at internasjonal motstand før sesongen skulle hjelpe norske lag videre i Europa var kanskje godt ment, men i 2011 ser ikke dette ut til å ha hjulpet nevneverdig.

Det er kanskje på tide at noen i NFF og Norsk Toppfotball stikker fingeren i jorda og innser at vi her oppe i nord har en lang vei å gå før vi får lov til å leke med de store gutta lengre sør i Europa.

Så får vi stole på at Drillo og landslaget leverer varene mot Island og Danmark slik at Norge har en viss ære i behold når vinteren kommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar