torsdag 25. august 2011

Siste sjanse for norske lag !

Europaspillet har så langt vært en gedigen fiasko for de norske lagene.
Vi har nå bare 2 lag igjen, og begge skal spille vanskelige bortekamper torsdag.

Først ut er Rosenborg som skal til Kypros for å møte AEK Larnaca. En svak 0-0 kamp hjemme betyr at Rosenborg enten må vinne eller spille uavgjort med scoringer for å gå videre uten at det må spilles ekstraomganger.
Dette er trolig Rosenborgs siste sjanse til å få noe ut av denne sesongen, seriegullet ser ut til å forbli en drøm, og både spill og resultater i Tippeligaen har vært tragisk i 2011.
Rosenborg har fått Prica klar, muligens kan også Moldskred spille.
I Rosenborgs "stor-dager" i Europa ville en motstander fra Kypros normalt vært lett match, men et Rosenborg-lag som ikke en gang klarte å holde på 2-0 ledelsen mot Haugesund på slutten av kampen kan jo komme til å tape på bortebane mot alle internasjonale lag.
Jeg registrerer at man fra brakka toner ned katastrofeåret 2011 og snakker om at unge og nye spillere skal spilles inn i laget som en forberedelse til 2012, men slikt tøvprat tror hverken publikum eller sponsorer på.
Når man i tillegg vet at Rosenborg har hatt en nedgang på 1650 tilskuere (9,2%) på hjemmekampene sine i forhold til 2010 skjønner jo alle at det ikke bare er sportslige problemer man sliter med i Trondheim.
Klubben er NØDT til å kvalifisere seg til gruppespillet for å unngå at sesongen også skal bli en økonomisk katastrofe.
Det er fristende å si at de "bare får ha det så godt" i Trondheim, men dessverre er det viktig for langt flere lag enn Rosenborg at 19-20 mill. kr. kommer til Norge. Slike summer får ringvirkninger fordi Rosenborg fortsatt kommer til å måtte hente spillere fra andre norske klubber.
Jeg registrerer at Norsk Tipping har Larnaca som knappe favoritter (41-29-30) på oddsen. Så blir det opp til Jönsson og hans menn å bevise at Rosenborg er bedre enn Norsk Tipping tror.

Aalesund spilte bra i hjemmekampen mot AZ Alkmaar og vant fortjent 2-1. Bortekampen blir nok langt vanskeligere, men utgangspunktet er jo at Aalesund går videre med uavgjort mens de ryker ut med 0-1 tap.
Jeg vet ikke om Kjetil Rekdal er med til Nederland, jeg vet heller ikke om Kent Bergersen - hvis han er alene på benken - kan stille opp med "coaching i verdensklasse" mot et Alkmaar lag som er store favoritter (65-22-13 hos Norsk Tipping).
Selvsagt er det viktig også for Aalesund å gå videre, Aalesund er også ute av medaljekampen i serien, og også Aalesund sliter med tilskuersvikt på hjemmekampene sine.
Prestasjonen i hjemmekampen mot Alkmaar var imidlertid så bra at dagens kamp ikke er tapt på forhånd.
Både Kjetil Rekdal og Kent Bergersen har så stor vinnervilje at det kan smitte over på spillerne, og hvis spillerne skal "blø for klubben" en gang i 2011 tror jeg nok det blir i kveldens kamp.

Begge kampene sendes på TV. Rosenborgs kamp starter 1900 og Aalesunds kamp starter 2045, dvs at man mister noen få minutter av en av kampene.

Jeg skal se begge, og ønsker lykke til til både Rosenborg og Aalesund !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar