mandag 29. august 2011

Molde nærmere gullet

Molde fortsetter å vinne uten å imponere, og har nå 8 poengs forsprang til Tromsø.
Og Molde ser ut til å ha "lettere" program igjen enn Tromsø, selv om Tromsø har en kamp mindre spilt.
Veien opp til toppen ser dermed ut til å bli for lang for Tromsø, selv om jeg er usikker på hvor gode Molde egentlig er.

I hjemmkampen mot Lillestrøm var Molde alt annet enn imponerende.
Lillestrøm var klart best gjennom hele kampen, og Henning Bergs gutter ble snytt for 2 straffespark i den kampen.
Når vi også ser at Lillestrøm ryker på et 0-3 tap mot Sogndal i neste serierunde kan man jo begynne å undres på om M olde virkelig er så gode som "ekspertene" vil ha det til, eller om Molde har opparbeidet seg en evne til å spille akkurat godt nolk til å vinne kamper ?

I søndagens kamp mot Aalesund vant Molde helt fortjent mot et Aalesund-lag som var det mest tafatte laget jeg har sett i Tippeligaen i 2011.
Da Aalesund fikk en på trynet etter bare 45 sekunder regnet jeg med at de ville gjøre alt for å satse offensivt og kom til å skape mange sjanser.
Men det motsatte skjedde. Ved flere anledninger hadde Aalesund offensive dødballer (frispark og innkast) fra midtstreken og oppover, men ballen havnet tilbake hos egen keeper etter 2-3 trekk. Ingen lag som ønsker å vinne kamper spiller slik, og et Molde-lag som presser høyt får selvsagt mange sjanser til å score når Aalesund mister ballen på egen |16-meter og ikke på Moldes 16-meter.
Denne 3-1-seieren til Molde var selvsagt fullt fortjent, men jeg påstår at de vant fordi Aalesund fremsto som et lag som ikke har mer å spille for denne sesongen.

Molde har 9 kamper igjen og Tromsø har 10. Lagene skal møtes på Alfheim, og selv om Tromsø vinner den kampen og hengekampen sin vil de ligge 2 poeng bak Molde. Dette betyr at selv om Tromsø gjør jobben sin er de avhengige av minst EN Molde-sprekk for å ha mulighet til å vinne serien.
Molde har en mye større stall enn konkurrentene, og dette vil nok få stor betydning i innspurten utover høsten og forvinteren. Når de andre lagene er ekstremt sårbare for skader og karantener kan Solskjær bare pøse på med sultne spillere fra benken.

Jeg tror ikke Molde kommer til å sprekke fra gull-medlajene denne sesongen.
Men det er litt for tidlig å gratulere når en tredjedel av sesongen gjenstår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar