mandag 8. august 2011

RBK og MFK kjøper - andre klubber må selge

Nå ser vi på nytt at de "rike" klubbene med størst ressurser holder bedre gjennom en hel sesong enn de med litt mindre ressurser.

Nå har Rosenborg akkurat fått 2 nye spillere (Issah og Dockal) som begge gikk rett inn og forsterket laget. Rosenborg har også "råd til" å kvitte seg med Trond Olsen (til Viking) før høstkampene. Olsen har spilt lite, og det er selvsagt mulig at Rosenborg gjerne selger for å spare lønnsutgifter, Issah og Dockal kom neppe gratis til Trondheim.

Molde har både solgt og kjøpt, Berget får sikkert mye spilletid.
Det virker ikke som det er pengemangel i klubben, men at det heller er mangel på gode nok spillere på markedet. Molde har uansett en stor og bred stall der slitasjen blir fordelt mellom spillerne. Dette er selvsagt en fordel når det gjenstår 11-12 kamper.

Tromsø har vært nødt til å selge, og nå er muligens også Ruben Y.J. på vei bort. Tromsø har allerede en liten stall, og vi så på søndag (mot Viking) at det er stor forskjell på Tromsø med og uten Ruben. Hele Tromsø-laget virket dessuten slitent, og dette er selvsagt et utslag av små ressurser, liten stall og hardt kampprogram.

Strømsgodset har mistet Berget og Nordkvelle kan også gå, og Strømsgodset har visstnok heller ikke råd til å erstatte disse.

Stabæk har mistet både Hauger og Gunnarsson. Heller ikke i Stabæk finnes det penger til nye spillere.

Lillestrøm har mistet Ujah og Nosa er visstnok solgt til Israel. Søgård går gratis til Start (uten at jeg tror det hjelper Start nevneverdig). Og det ser ikke ut som de svømmer i penger på Åråsen heller.

Brann har så langt ikke solgt, men det spørs hvis det kommer et bra bud på Ojo. Håper bare de har lært av Husekleppsalget og sørger for å få pengene på bordet neste gang.

Aalesund har mistet Parr men har fått Matland inn som erstatter. Stallen virker litt tynn hos Aalesund også, og det virker som laget  er i fritt fall på tabellen fra å være med i medaljekampen til å ligge på nedre halvdel.

Vålerenga gir bort, låner bort, kjøper og selger. Det er snart umulig å holde oversikt over alt som skjer i klubben, men Gunnarsson skal uansett være en forsterkning for Vålerenga.

Det er nå fremover vi får se utslagene på tabellen fordi skader, karantener og generell slitasje vil merkes ekstra godt for de ressurssvake lagene.

Molde vil nok holde seg helt oppe i toppen, mens Tromsø, Strømsgodset, Lillestrøm og Stabæk kan falle på tabellen utover høsten.
Rosenborg kommer helt sikkert til å klatre, spørsmålet er bare hvor langt. Molde har 12 poengs ledlese (med 2 kamper mer spilt), men vi har sett Rosenborg komme bakfra tidligere.

Brann har imponertdenne sesongen, og kan utmerket godt ta medalje i 2011 hvis Skarsfjord klarer å få spillerne sine til å holde fokus fra kamp til kamp. I Bergen har også juniorene fått sjansen, og flere av disse har imponert, så Branns stall ser sterkere ut enn den gjorde før sesongstart.

Sesongen er enda lang. Siste serierunde spilles ikke før 27. november. Og det skal spilles viktige kamper.

Rosenborg kommer ganske sikkert til å ta medalje, men har bortekamper mot Lillestrøm, Tromsø, Strømsgodset og Vålerenga igjen.

Molde har bare Tromsø igjen borte av topplagene.

Tromsø har derimot hjemmekamper igjen mot Molde, Rosenborg og Strømsgodset (i tillegg til Fredrikstad og Sogndal).

Brann har hjemmekamper mot Lillestrøm, Tromsø og Vålerenga, men bortekamp mot Molde igjen.

Strømsgodset har igjen bortekamper mot Molde og Tromsø.

Det er altså mange 6-poengskamper som skal spilles, men Molde har et bra forsprang og lettest program igjen.
Dette betyr at jeg tror at Molde vinner serien, mens Rosenborg helt sikkert tar en medalje.
Så får Tromsø, Brann og Strømsgodset sloss om den siste medaljen. Helt til 27.november.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar